Offert

Så får du till en så bra värmepumpsaffär som möjligt.

Ta in offerter från flera värmepumpsfirmor för att få en så balanserad bild som möjligt av vilken värmepump de rekommenderar för din bostad och vad priset blir för den effekt (dimensionering) som krävs för att en så stor del av ditt värmebehov som möjligt ska täckas.

Vill du komma igång med bytet på en gång? Med tjänsten bergvarme-info.se kan du ta in flera offerter för din nya värmepump på en gång. Tjänsten är gratis och enkel att använda. Fyll i formuläret på deras sida så skickas din förfrågan vidare. Du blir sedan kontaktad av upp till fem installatörer, samtliga manuellt granskade, med prisförslag.


När du fått din offert

När du har fått in offerter för ditt värmepumpsbyte är det dags att analysera de olika installatörerna. Pris är givetvis en faktor, liksom upplevt förtroende, seriositet, kompetens och flexibilitet. I slutändan kan bara du själv avgöra vilken offert och installatör som är rätt för dig, men vi hjälper dig gärna lite på vägen.

  1. Läs vår genomgång pris för att byta värmepump. Då får du ett hum om var priset kan ligga för ditt värmepumpsbyte. Varje värmepumpsaffär är unik och vi rekommenderar att du utgår från snittet av de offerter du får in.
  2. Fråga om referensobjekt från tidigare installationer.
  3. Be om en skriftlig kalkyl på vilken värmepump de föreslår, vad det hela kostar och hur stor besparing det innebär.
  4. Informera om att du förhandlar med flera leverantörer och att du kommer välja den som kommer med bästa erbjudandet.
  5. Kom ihåg att installationskostnaden och inköpspriset är sekundärt; det viktigaste är hur mycket mindre pengar du betalar för din värme på sikt.
  6. Kontrollera företagens organisationsnummer hos Skatteverket för att säkerställa att de är seriösa.
  7. Glöm inte ROT-avdraget för installationskostnaden! 30% av kostnaden kan dras av genom ROT. Be firman dra av beloppet redan på fakturan.