Kunskapsbank och länkar

Här samlar vi bra länkar och kunskapsökande material runt allt som rör att byta värmepump, bergvärme, jordvärme, luft/vattenvärme med mycket mera som berör dig som äger ett hus. OBS! Länkarna leder till externa sidor och öppnas i ny flik.

Luft/vatten-värmepumpar - allt för dig som vill veta mer om specifikt luft/vattenvärme och hur du klokast går tillväga för att få till en kostnadssmart installation.

Byggmentor Energi - den del av konsumenvägledande sajten Byggmentor.se som fokuserar på energifrågor; allt från isolering och elpriser till värmepumpar och andra värmelösningar.

Markvärmepumpar - för dig som funderar över just jordvärme/markvärme. Bra sajt med vägledning inom teknik, kostnader och konsumentråd.

Geothermal heat pumps på engelska Wikipedia - En utförlig och noggrann beskrivning som är klart läsvärd.

Takläggare - ett annat sätt att sänka sina värmekostnader på är att se över taket. Tak beräknas släppa ut upp till 15% av husets värme. Via denna sajt kan du hitta kunniga takfirmor, plåtslagare och andra takentreprenörer över hela landet.

Bergvärme-info.se En offerttjänst för alla typer av jobb för uppvärmning av hus, oavsett om det gäller luft vatten värmepump
luft luft värmepump, bergvärme borrning, installera luft/luftvärmepump eller kanske ett byte till pelletspanna. Helt enkelt alla typer av jobb som rör uppvärmning av en fastighet.
Det är enkelt att komma igång: Du fyller i i ett formulär med dina uppgifter och vad du vill få hjälp med och du får sedan upp till 5 offerter tillbaka - helt utan kostnad! Om du vill få kontroll på din driftskostnad hus så är detta ett bra ställe att börja på.